فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

چرا دیگر تلویزیون در ماه رمضان‌ سریال کمدی ندارد؟ | اصغر فرهادی، پایه‌گذار سریال های کمدی در رمضان

  • کد خبر: ۶۳۵۹۹
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
چرا دیگر تلویزیون در ماه رمضان‌ سریال کمدی ندارد؟ | اصغر فرهادی، پایه‌گذار سریال های کمدی در رمضان
مهران مهام که سابقه تهیه سریال‌های کمدی از جمله طنز‌های موفق رضا عطاران را در کارنامه دارد، با یادآوری سریال‌های طنزی که پیشتر در ایام رمضان مخاطبان را با خود همراه می‌کردند، از دلایل اصلی کمرنگ شدن ساخت سریال‌های طنز ماه رمضانی گفت.
به گزارش شهرآرانیوز - مهران مهام که سابقه تهیه سریال‌های کمدی از جمله طنز‌های موفق رضا عطاران را در کارنامه دارد، با یادآوری سریال‌های طنزی که پیشتر در ایام رمضان مخاطبان را با خود همراه می‌کردند، از دلایل اصلی کمرنگ شدن ساخت سریال‌های طنز ماه رمضانی گفت.

سریال طنز «بوتیمار» پس از جا ماندن از آنتن نوروزی برای پخش در رمضان هم انتخاب نشد و این در شرایطی است که تجربه نشان داده سریال‌های کمدی در مناسبتی مانند رمضان از مخاطب قابل قبولی برخوردار می‌شوند و مدتی است که شاهد پخش سریال طنز قابل توجهی در این مناسبت نیستیم. مهام درباره این موضوع گفته است: یکی از دلایلِ نبودِ کار طنز در تلویزیون به این برمی گردد که غالبا کمدی ساز‌های ما از تلویزیون رفته اند. واقعیت این است، فضایی که شبکه نمایش خانگی به وجود آورده، اغلب کمدی ساز‌ها را به سمت خود جذب کرده است.

او همچنین اظهار کرد: تلویزیون یک بودجه‌ای دارد که مجلس مشخص می‌کند و اعداد و ارقام مشخصی دارد و طبق آن سریال کمدی می‌سازد. برای سریال‌هایی مثل «پایتخت»، «نون. خ» و برخی سریال‌هایی که قبلا ساختیم، هزینه می‌کنند، ولی با ارقامی که در بیرون از تلویزیون می‌دهند، مشخص است که کسی نمی‌ماند. سریال ما هم اگر برای ایام رمضان روی آنتن نمی‌رود، به این دلیل است که کار ما ۲۰ قسمت است و با توجه به اینکه مناسبت رمضان ۳۰ روز است، پخش نمی‌شود.

تهیه کننده سریال‌های «متهم گریخت»، «خانه به دوش»، «ترش و شیرین»، «من یک مستأجرم»، «زن بابا» و «دردسر‌های عظیم»، با ابراز تاسف از نبودِ کار کمدی در رمضان امسال، همچون سال‌های گذشته یادآور شد: پایه گذار کار‌های کمدی و طنز در ایام رمضان آقای اصغر فرهادی بودند. آقای فرهادی «یادداشت‌های کودکی» و «پشت کنکوری‌ها» را در شبکه پنج شروع کردند و بعد از آن فضا در تلویزیون شکست و مشخص شد که باید برای ماه رمضان کار کمدی ساخت. بعد از آن هم پشتِ سر کار را ما گرفتیم و سال‌ها برای تلویزیون در ایام رمضان کار کمدی ساختیم، ولی وضعیت حالا به گونه‌ای که در این مسیر سیر می‌کنیم و کاری هم نمی‌شود انجام داد و اینکه کمدین، نویسنده کمدی و کارگردان کمدی ساز در تلویزیون کم داریم.
 
سریال بوتیمار

او در بخش دیگری از این گفتگو درباره زمان پخش سریال «بوتیمار» که در ابتدا از گزینه‌های نوروزی بود، اظهار کرد: فکر می‌کنم این مجموعه بعد از ماه رمضان به روی آنتن برود و ظاهرا اینگونه است؛ البته هنوز تاریخ دقیق تعیین نشده است.

این تهیه کننده با اشاره به اینکه «بوتیمار» از گزینه‌های پخش نوروزی بود، اما برای پخش در نوروز انتخاب قطعی نشده بود، در این زمینه توضیح داد: روزی که تولید سریال «بوتیمار» آغاز شد، به ما اعلام کردند که از گزینه‌های نوروز هستیم. کار آقای منصور سهراب پور (تهیه کننده چوب خط) هم از گزینه‌های نوروزی بود. اما خب در نهایت تصمیم، پخش سریال دیگری بود.

مهام تاکید کرد: شاید از قبل هم قرار بوده است که «گاندو ۲» پخش شود، اما تشخیص بر این بوده است که درباره آن اطلاع رسانی نکنند، اما اینکه چرا یکباره این سریال برای نوروز انتخاب شد، من مسئول توضیح دادن درباره آن نیستم.
 

این تهیه کننده قدیمی تلویزیون یادآور شد: سه سریال «بوتیمار»، «چوب خط» و «گاندو ۲» جزو گزینه های پخش در نوروز بودند که «گاندو» انتخاب شد. آنتن متعلق به سازمان صداوسیماست و در نهایت سازمان است که تصمیم می گیرد چه کاری را روی آنتن ببرد. نمی توان شهر را شلوغ کرد. آنتن رمضان و عید دست یک نفر نیست که تشخیص دهد چه کاری را پخش کند. تیمی در سازمان است و خود رئیس سازمان هم در آن نظر می دهد؛ با توجه به اینکه رمضان و نوروز آنتن مهمی برای تلویزیون است.

 

مهام در پایان از آماده‌سازی مراحل پایانی و آهنگ‌سازی سریال «بوتیمار» خبر داد و گفت: سید حسین فاضل ساخت موسیقی این مجموعه را برعهده دارد.

 

سریال «بی همگان» نیز از جمله کارهای جدید مهام در ژانر درام است که این تهیه کننده از انجام پیش تولید آن در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: هنوز کارگردان کار مشخص نشده است.

 

مهران مهام همچنین در سریال های «زوج یا فرد»، «خانه پدری»، «دلنوازان»، «نرگس»، «ترانه مادری»، «کارآگاهان»، «ترش و شیرین» و «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام» تهیه کنندگی کرده است.

 

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->